1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. 20 martie – ziua mondială a sănătății orale și a fericirii

Sănătatea este lucrul cel mai de preț pe care îl poate avea o persoană. Cu siguranță, un om sănătos are multe obiective, un om bolnav are un singur obiectiv … acela de a redeveni sănătos! 

Starea pielii, zâmbetul plăcut, mersul sigur, spatele drept, fericirea din ochi și energia pozitivă pe care o transmite o persoană poate spune despre starea sa de sănătate. Însă, puțini cunosc că starea noastră de sănătate poate fi afectată grav din cauza dinților netratați și a unei igiene dentare precare. Deoarece bacteriile de la nivelul cavității bucale pot trece în sistemul circulator, declanșând o reacție inflamatorie în altă parte a corpului unei persoane. Pe termen lung, afecţiunile dinţilor pot îmbolnăvi inima, rinichii, articulaţiile, pancreasul, stomacul, etc (mai multe detalii citiți aici https://omnident.md/ro/news/295/). Recomandările medicului șef la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, medicul chirurg oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu pentru a menține sănătatea orală în formă sunt: vizitele regulate la medicul stomatolog, formarea la copii a obiceiurilor corecte de îngrijire a dinților și tratarea la timp a cariilor dentare. Însumând multitudinea de cazuri tratate la Clinica stomatologică ”Omni Dent” putem spune că cele mai frecvente probleme dentare sunt:
  • cariile dentare;
  • gingivita
  • boala parodontală;
  • bolile infecțioase orale;
  • pierderea dinților;
  • anomaliile dento-maxilare;
  • traumatismele;
  • chisturile și tumorile în regiunea oro-maxilo-facială;
  • patologiile glandelor salivare etc...

 

Buna conlucrare, studiul continuu și profesionalismul echipei (toată ehipa vedeți aici https://omnident.md/ro/personal/) de la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, condusă de dr.șt.med, Dumitru Sîrbu,  este pregătită să rezolve problema fiecărui pacient, indiferent de vârstă. Mai mult, multitudinea de posibilități oferită de tehnologia modernă de la Clinică, dotarea cu sală de operație și saloane pre și post operator ajută fiecare pacient să se simtă confortabil și în siguranță.  
 
Anual, pe 20 martie este marcată ziua mondială a sănătății orale, pentru a promova conştientizarea la nivel mondial a problemelor de sănătate orală. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel mondial, aproximativ 3,5 miliarde de oameni suferă de afecțiuni bucale, peste 530 milioane de copii suferă de carii dentare netratate ale dinților primari (dinții de lapte) și 796 milioane de persoane sunt afectate de boli parodontale.

19.03.2024 12:15